Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Har du glemt dit kodeord?

Vinderup kirkegård gl. afdeling, som ligger nærmest kirken, er taget i brug i 1906, og den nye afdeling, som ligger øst for Kapelvej er taget i brug i 1960. Kirkegården har siden været under forandring i forhold til begravelselsesformer. 1984 blev de første begravet i fællesplænen, som ligger på den nye afdeling, måske bedre kendt som anonyme gravsteder. Samme år blev de første urnegravsteder taget i brug.

Vinderup kirkegård bærer stadig præg af, at de fleste indtil for få år siden blev kistebegravet. I forhold til andre kirkegårde, er der stadig mange kistebegravelser her i sognet.

Vinderup kirkegård har en del gravsteder/gravsten, som er bevaringsværdige. Nogle sten er bevaret, da de er over 100 år gamle, andre pga. stenens udformning eller tekst. For år tilbage stod der ofte afdødes stillingsbetegnelse, hvem der havde rejst mindestenen,  eller der kunne være et skriftsted fra biblen.

På Vinderup kirkegård er der flere muligheder for valg af gravsted. Her på siden kan du læse om de forskellige gravstedsformer. Valg af gravsted, beplantning og vedligeholdelsesaftaler er beslutninger, som rækker mange år frem i tiden, og som derfor kan være svære at træffe. Vi håber, at denne information over hvad Vinderup kirkegård kan tilbyde kan være en inspiration for pårørende, der står overfor at skulle vælge gravsted.

Kirkegården tilbyder foruden vedligeholdelse af gravsted også granpyntning, beplantning af forårs- og sommerblomster mv.

Personalet på kirkegården er selvfølgelig altid parat med råd og vejledning.